27-05-09

Dinsdagavond in DC

We geven alvast onze belevenissen  mee van vandaag, met dank aan Henri voor de redactie. Foto's zijn al geupload op onze foto album

stages.fireobservers.org (Het zijn er ondertussen bijna 800). Doorbladeren dus naar de laatste

Morgenvroeg zullen we ook op de blog wat beelden bijplaatsen, maar eerst nog wat genieten van dit superbed.

Dinsdag 25 mei

 

Na een uitstekende nachtrust in het zo luxe bed in het Washington Court Hotel zien we buiten veel grijs en nat. We spoeden ons lopend langs het Police Memorial, het FBI hoofdkwartier (Edgar J. Hoover Building), Navy Memorial en tenslotte met de metro naar Union Station. Ontbijt, even rondkijken en naar het Capitol voor een gereserveerde rondleiding. Erg druk daar, maar het is de moeite waard om door het ontstaan van de democratie van de USA te worden geleid. We staan versteld van het bouwwerk en de ondergrondse toegang en bezoekerscentrum.

Na dit bezoek besluiten we dat een ieder, gelet het weer, zijn eigen gang kan gaan naar om het even welk museum of dergelijke. Samen met Paul en Jean-Marie bezoek ik het National Air and Space Museum en het Holocaust Museum, beide áf en indrukwekkend. Om 17.00 uur staan we allemaal bij het Washington Memorial om vandaar een rondje White House te doen. Rond president Obama's stekje overal waar je het huis kunt zien hetzelfde plaatje: mensen poserend voor het hek, piepjes van camera's. We besluiten mee te doen......

Voor het diner snorren we doorheen half DC op zoek in Georgetown naar een niet meer bestaand Japans steak restaurant. We vinden elders een Italiaan met pizza's en een Saloon met steaks.

We zijn om half tien terug in het hotel, eindelijk eens wat op tijd naar bed. Maar niet nadat dit verhaal is geschreven.

 

 

05:49 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.