26-05-09

Vanuit Washington

Deze middag hier aangekomen en na een snelle lunch rond half drie waren we klaar om aan het eerste deel van de geplande bezoeken te beginnen.

Het weer was echter niet aan onze zijde, dus werd het door de regen wandelen,

Vietnam Memorial, Korean War Memorial, Lincoln Memorial, Franklin D. Roosevelt Memorial, Jefferson Memorial, Washington Memorial en WW II memorial,  Allemaal langsgeweest vandaag, zelfs tweemaal, eenmaal overdag en een tweede maal bij nacht; Onze topfotograag Robby zorgde voor geslaagde foto,s we zetten er morgen enkele bij op de blog en het foto album.

Dinsdagmiddag kunnen we het capitol gaan bezoeken, en de rest van de dag kan je ons vinden in de Musea hier rond de Mall

Het avondmaal werd genomen in het Belga Cafe, lekker belgische gerechten, klaargemaakt door de Mexicaanse crew van dienst.

IMG_3529

In uitgesteld relais ons verhaal van de maandag, Memorial day in the USA

Maandag 24 mei

 

Om 07.05 wordt Paul plots wakker. Help, de wekker is niet afgegaan, tempo, tempo. Om 08.00 uur rijden we naar DFW Int Airport, bij Alamo worden de hirevans ingeleverd. Uitgebreide checkin, schoenen uit, camera en pc uit de tas, alles uit je broek, op de band en scannen maar. Ontbijtje bij T.G.I. en met een MD83 op naar Washington DC om te landen op Ronald Reagan Airport.

Bij Avis halen we weer drie minivans op, proppen alle valiezen en zakken in de wagens en scheuren naar DC. We belanden na de nodige omzwervingen door gezoek in het shopping centre Nordstrom noordelijk van de Potomac, waar de “hongerigen” (waarom is dat eten tussendoor nu altijd zo “belangrijk”?) zich op een groot eetplein tegoed doen aan footlongs van Subway. Als dat dan is geregeld kunnen we verder naar de stad zelf. Na het nodige rondrijden vinden we parkeerplaatsen, het is na de vieringen van Memorial Day vandaag nog immer druk overal.

Abraham Lincoln is de eerste die we met een bezoek vereren. Honest Abe zit in een immense tempel in een stoel de gehele Mall te overzien. Een imposant memorial voor een imposante man. Even verderop komen we bij het Vietnam Memorial: een lange muur met de namen van de rond 60.000 gesneuvelden. Na lange tijd van verdringen van deze (verloren) oorlog zie je hier nu een eerbetoon aan Amerika's mannen, die in opdracht van de politiek hun leven gaven voor hun vaderland, zoals dat wordt uitgedrukt.

Het verder gelegen monument voor Korea is weer anders van opzet, maar met hetzelfde doel: eren van de gevallen. Een aantal bronzen beelden geeft, zeker nu het regent, een troosteloos beeld van de inspanningen van de militairen. In een marmeren muur zijn silhouetten te zien, het maakt indruk.

Na de keuze voor deze oorlogsmonumenten (er zijn er meer) gaan we naar Franklin Delano Roosevelt. Zoals zijn vier ambtstermijnen is ook zijn Memorial in vier delen gesplitst. Vele quotes, situatie-uitbeeldingen en watervallen maken er een uitgestrekt en respectvol monument van. Je kunt je, de quotes lezend, afvragen wat er van terecht is gekomen......

Na deze indrukken is het hotel Washington Court het doel. Inchecken, spullen naar de kamer, snel een douche en op naar een Belgische (!) eettent. We gaan, op bezoek in de USA, Belgische steak en stoofvlees eten, klaar gemaakt door Mexicanen. Oh, oh, wat zijn ze blij met een Duvel, Leffe of Hoegaarden.....

Nagenoeg naast het “Belga cafe” staat een fire station met Engine 18 en truck 7, een tiller ladder. Als we gaan kijken, komt de tiller net terug van een uitruk en we zien met welk gemak en geweld de truck achteruit wordt binnen gezet. We stappen binnen en zijn al snel in onderhandeling met de ploeg voor het inkopen van (hun eigen ontworpen) t-shirts.

Na deze ceremonie rijden we DC nog een keer rond om de diverse locaties met verlichting te zien.

P1010585

P1010609

P1010625

P1010622 

07:24 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.