24-05-09

Zaterdag 23 mei in station 18, and elsewhere

Vandaag zijn we niet zo vlot, het loopt tegen zevenen als ik opsta. Voor de verandering vandaag geen brunch, maar al vroeg een ontbijt. De bataillion chief stelt voor eens verder in zijn verzorgingsgebied te gaan kijken. Eerst even langs station 22 om wat terug te brengen. Daarna naar noordoost Oklahoma City. Het heet City, maar wat we zien slaat alles: ruimte, velden, paarden, parken, bossen en geweldig chique, dure, hele grote en hele mooie huizen. We kijken even door de hekspijlen van een huis zo groot als een kasteel, compleet met toren en bewoond door één kerel! (en die werkt dan ook nog voor een belgisch bedrijf : Inbev Anheuser Bush)

IMG_3315

Verderop schiet de chief een estate op en laat ons wat van die kanjers in aanbouw zien, we stappen er binnen. We krijgen een mooi beeld van de wijze van bouwen. Alles hout, verstopt achter een facade van sierstenen en gipsplaten. Bij de gedachte aan het feit dat er in deze uithoek van de City geen hydranten zijn, zien we in onze gedachten al gigantische vlammen.

IMG_3319

IMG_3323

De “huizen” hebben meerdere badkamers, elke slaapkamer heeft een kanjer van een kleedruimte, er zijn binnen- en buiten- open haarden, per verdieping een luchtverwarmingsinstallatie, een garage voor een heleboel auto's en ga zo maar door.

IMG_3324

IMG_3326

Op de terugweg gaan we nog even naar de plaats van de brand van gisteravond om bij daglicht nu eens te zien wat het was.


IMG_3327


IMG_3330

 's Middags komt er eem medical call voor een niet goed geworden dame.

IMG_3340

We rijden naar het cowboymuseum dat we gisteren bezochten, waar een westernfestijn aan de gang is. Er wordt een handje geholpen de dame in de ambulance te brengen en ondertussen zien we dat het aardig druk is op het cowboy evenement.

IMG_3338

IMG_3339

Later krijgen we een medical call voor een door mishandeling gewonde vrouw. Het blijkt een “bekend” adres: mevrouw haalt dit kunstje al 11 jaar uit, is al 11 jaar zwanger (lijkt ons stug gezien de leeftijd), kortom, wat de Amerikanen een “fruitcake” noemen.


IMG_3336

In de loop van de middag horen we van een brand elders en de chief nodigt ons uit voor rit met lawaai op het dak. Het is een heel eind, de DAA heeft er goed de sokken in, we leggen aardig wat miles af. We komen bij een al bijna gebluste camper, die vlak tegen een bouwsel staat, het geheel is een type “krot” met dito bewoners. Observers Thoralf en Bert staan bij de engine. De lieutenant van de blussende engine laat me zien waar zij zoal mee te maken krijgen op dit soort erven: achter op het terrein komt een aan een ketting liggende hele gemene hond met een kop als een buffel nijdig op ons af, aan de ingang van het terrein zit een pitbull aangelijnd. Dreigend laat de lieutenant zijn plafondhaak zien: that's what he gets if....”


IMG_3347


IMG_3349

 IMG_3356

 IMG_3345

Terug op station 18 krijgen we later nog een call voor een crashed vehicle, maar het blijkt vals alarm. Paul die ondertussen met de Chief mee was om het ingezamelde geld van de 'Fill the Boot' naar downtown te brengen, kan tussendoor nog naar twee oproepen. Eentje voor het duikteam, omdat er iemand uit een gekantelde kano was gevallen, maar die oproep werd afgeblazen omdat de drenkeling recht kon blijven staan in het ondiepe water. Een tweede tussenkomst voor een brandende wagen bleek een technisch defect aan de waterpomp.

IMG_3366

Ondertussen trokken de wolken samen boven de stad en er volgde een kort maar hevige regenbui met meerdere bliksemschichten.

IMG_3365

IMG_3368


De pizzabezorger is er inmiddels, even later zit de hele club met bordje op de schoot voor de TV. De dag zit er bijna op, we pakken de koffers voor morgen vast wat in, het is bijna gedaan.......

Nog enkel runs later die avond, niks spectaculair, maar de kick om met loeiende sirenes hier door de straten van Oklahoma City te scheuren, gewoon de max.

IMG_3372

IMG_3376

IMG_3382

IMG_3379

Hiermee eindigt waarschijnlijk de rapportage vanuit Oklahoma City, morgenvroeg (namiddag) sturen we waarschijnlijk een update vanaf onze ontbijttafel, onderweg naar Dallas.

On behalf of the Belgian and Dutch visitors I would like to thank all Oklahoma Firefighters, From the Fire Chief, his Staff, Every station Commander, Major, Captain, Sergeant, Corporal, firefighter or Recruit, thank you very much for this weeks hospitality. I hope you all enjoyed having us in your station.

IMG_333706:21 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.