23-05-09

Nieuws uit Station 25

Het is nu vrijdagavond, kwart voor twaalf en ik wou hier nog snel wat nieuws op de blog zetten.

We kijken even terug naar onze interessante dag van gisteren, waar ik een hele dag op stap ging met de Chief. 's Avonds was het gratis pizza tot we erbij neervielen. De pizza werd aangeboden door MDA voor het harde werk van de afgelopen week tijdens de "fill the boot campaign". Na het eten kwamen er nog enkele medische oproepen binnen, die we snel even gingen oplossen tussen de toffe babbels door. Het was trouwens de laatste dag dat we met de "blauwe shift" zouden werken want zij beginnen nu met hun 4 rustdagen. Daarom zijn Yves en ik roomijs gaan halen voor de ganse ploeg, zo'n litertje of 10... Deze werd gegeten na een brandalarm in een bedrijf.

Net voor het slapen gaan ben ik met de Chief nog naar een woningbrand gereden. Een aangestoken kamerbrand in een leegstaand huis. 4 autopompen, een ladderwagen en twee Chiefs kwamen ter plaatse. Er werden twee lijnen gebruikt om deze brand te blussen en de ladderwagen zorgde voor verticale ventilatie.

Deze nacht ging de bel 3 keer af voor oproepen met medische aard, buiten een neurotrauma was er niks speciaal bij. Deze ochtend, rond 04h30, werd de ganse kazerne opgeroepen voor een brand in een appartementscomplex wat verder op 59th Street. Vanuit Station 25 vertrokken 605 (de Chief), E25, RL25, en BP25. In totaal werden hier 5 autopompen voor uitgestuurd, twee ladderwagens, twee chiefs, de rescue en een ziekenwagen. Enkel Engine 25 en Ladder 25 kwamen in actie bij deze brand. Een tweede autopomp zorgde voor de voeding en alle andere eenheden werden in "staging" gezet. 605 nam het bevel en de tweede Chief werd als Safety Officer aangeduid.

Het betrof een brand op het eerste verdiep van een twee-verdiepingen tellende appartementscomplex. Straatzijde aan de voorkant, tunzijde aan de achterkant en gelijkaardige bebouwing aan linker- en rechterzijde. Uitslaand door venster aan tuinzijde, hevige rookontwikkeling door venster aan straatzijde. Geen slachtoffers. E25 deed de blussing, RL25 verticale ventilatie. Een zeer snelle actie door de mannen hier van OCFD.

Vandaag was het dan een ganse dag als toerist. We hadden afspraak op Station 1 om 09h00. We kregen eerst enkele certificaten overhandigd door Fire Chief Bryant tijdens de Staff's meeting, nadien gingen we dan naar het Oklahoma City Bombing Memorial. Ongetwijfeld zal dat hier nog uitvoerig besproken worden met de nodige foto's. Na het memorial gingen we ook even snel langs de Union shop en nadien naar een lokale deli voor een kleine lunch.

In de namiddag stond eerst het Oklahoma State Capitol op het programma, waar we tevens voor het eerst konden kennismaken met Bart Vleugels, een Belgische Amerikaan....of bijna een Amerikaanse Belg...die hier in OKC woont. Een zeer boeiend bezoek aan het State Capitol vooraleer we naar het Fire Museum gingen, wat ook onze uitgebreide interesse kreeg. Nog snel even naar het Cowboy Museum vooraleer we naar Bricktown gingen voor het avondmaal en enkele drankjes. We kozen een TexMex-restaurant uit waar we met enkele mannen van OCFD een maaltijd namen.

Toen we Bricktown uitreden was de avond al gevallen en reden we nog even langs het memorial voor enkele nachtfoto's.

Nu zijn we terug in de Station waar ze sinds deze ochtend zo'n 8 oproepen kregen te verwerken. Ondertussen hebben wij er ook al twee achter de rug. Afwachten wat de nacht brengt...

 

07:16 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.