22-05-09

Nieuws uit Station 25

Na een goedgevulde dag met bezoeken aan de Fire Academy, 911-center en de luchthavenbrandweer gisteren, werd er onmiddellijk bij onze terugkomst in de kazerne aan tafel geschoven. Op het menu stond country fried steak. Dit is eigenlijk een gewone steak die ze paneren en frituren zoals de gekende fried chicken. Speciaal maar zeker ni slecht, als bijgerechten hadden we mais, black eyed peas, baked beans en aardappelpuree.

Tijdens de avond kregen we nog verschillende oproepen binnen, uitgezonderd 1 verkeersongeval waren het allemaal oproepen voor medische bijstand. Tijdens de nacht werden 4 keer gewekt voor meidsche oproepen en 1 brandalarm in een voedingsbedrijf.

Vandaag was het ook wel een vrije drukke dag. Het is nu net 19h00 en de oproepenteller staat maar op 8 sinds deze ochtend 07h00 maar we hadden onze bezigheid wel met andere zaken zoals de laatste dag voor de "fill the boot campaign" en enkele fysische testen op de brandweerschool. De oproepen waren op 1 verkeersongeval na allemaal voor medische bijstand.

Ik reed vandaag de hele dag met de Chief mee. Hij nodigde me deze ochtend uit om met hem mee te rijden vandaag en ondermeer naar de Staff's meeting te gaan. Elke ochtend, om 09h00, komen alle District en Battalion Chiefs samen in het kantoor van de Chief of Operations en ze overlopen tal van zaken die belangrijk zijn voor de dienst.

Na de meeting kregen we het ontbijt voorgeschoteld, een chili dog... Na het ontbijt gingen we dan naar alle stations binnen district 605 om te kijken of alles in orde was en dat er nergens organisatorische of operationele problemen waren.

De Chief heeft een bestuurder ter beschikkingen en beiden namen me mee naar enkele speciale buurten  van Oklahoma City, van de laagste buurten, over de "redlight district" naar de meest chique buurten met villa's van meer dan 24000 square foot, huizen van meer dan 2 miljoen Dollar...

We gingen ook langs in een huis in aanbouw, de Chief kende de bouwmanager en zo kregen we een VIP-rondleiding in dit houten paleis. We kregen ook wat meer uitleg over een nieuwe isolatiemethode, Icening genaamd. Het is een schuim dat gewoon tegen het plafond, de daken en muren wordt gespoten. Dit gaat veel sneller, is veel goedkoper en geeft een betere isolatie en is beter in brandveiligheid.

Eenmaal terug in de station was er iets na de middag een school op bezoek. Zo'n 50 kinderen kwamen eens een kijkje nemen naar de brandweermannen, de wagens en de kazerne. Na de rondleiding van onze kleine bezoekers werd er dan voor de eerste keer deze week in de kazerne geoefend. De oefening ging over de verschillende soorten ladders die de ladderwagen meeheeft en het "ladderen" van een gebouw.

Na nog enkele oproepen was het dan tijd voor pizza als avondmaal, aangeboden door MDA, de organisatie voor de fill the boot.

Nu is het eventjes rustig en kon ik even de tijd nemen om dit klein verslagje te tikken. Het wordt zo stilletjesaan tijd om ons allen in shorts te zetten en te beginnen met het gebruikelijke avondritueel. Plaats nemen op de bumpers van de trucks, met de open poorten en een babbeltje doen over vanalles en nog wat en wat grappen en grollen terwijl de voorbijrijdende auto's claxoneren en wij terugwaaien, de mensen hebben dat hier blijkbaar graag...

 

02:30 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.