22-05-09

Dag 4 in OKC

OCFD Maltese Cross 3

Hallo, niks dan goed te melden vanuit OKC.

Het mag dan wel niet de meest onveilige stad zijn waar alle dagen 'k weet niet hoeveel gebeurt, een gemiddelde van een oproep alle 9 minuten wordt hier toch gehaald. Gellukig voor de stad nog steeds geen grote branden, daarom vandaag maar een grote oefening. Om de gevaren en moeillijkheden te demonstreren bij een brand in de hoogbouw downtown heeft men de laatste maanden een intinsief trainingsprogramma afgewerkt. Om dit in de praktijk ook eens te tonen aan de bezoekers mochten zij meespelen in de gesimuleerde aanval op een appartement in een hoogbouw. Een parkeergarage in het centrum van de stad was daarvoor het uitgelezen domein. Drie autopompen, een ladder en enkele battalion chiefs waren nodig om het hele scenario af te werken, maar ook enkele fireobservers waren van de partij en konden samen met hun amerikaanse collegas beginnen aan de helse job. Werken in hoogbouw is vooral heffen en sleuren, en als je dan ook nog weet dat volgens de amerikanen er vooral veel water nodig is om goed te blussen is de som snel gemaakt. met een 3 duim aanvalslijn (ongeveer een diameter 70) trek men twee verdiepen doorheen de traphal naar boven, om dan op het verdiep 60 m diep te vorderen en vooral te koelen met veel water. Dit alles onder toeziend oog van de lokale pers die alles vastlegde op tape voor een item in het avondnieuws.

 

1242954014_resized

1242954045_resized

1242954062_resized

1242954092_resized

1242954131_resized

1242954149_resized

zou ook via internet te zien zijn op www.okcfox.com

De fill the boot actie gaat nog steeds door en dagelijks staan de crews wel ergens op een kruispunt. Ze kregen vandaag ook als beloning pizza als avondmaal aangeboden. 1 grote pizza per persoon in de kazerne, ze kunnen zelfs morgenvroeg nog ontbijtwen met de overschot.

1242953368_resized

ondertussen is het weer een rustige avond, nog maar weinig oproepen gehoord over de radio.

voor vrijdag hebben we een dag ontspanning gepland en bezoeken we het National OKC monument over de bombing, even binnenspringen bij de unionshop en na de lunch gaan we naar het State Capital en het brandweermuseum. Dineren doen we allemaal samen in Bricktown. Onze thuis redactie zal wel aanvullen met enkele foto's

1242954923_resized

Ik heb zonet vanuit ons cybercafe (het tankstsation) nog enkele foto bijgeoplaatst op het fireobservers fotoalbum . http://stages.fireobservers.org  Veel kijkgenot.

 

Didier wist nog te melden dat :
Deze voormiddag zwaar accident, vrouw achterin een vrachtwagen gereden, heel haar auto samengeplooid maar zij had enkel een schrammetje en maar janken omdat ze haar gsm kwijt was , hij zat ergens vervrongen in het wrak terwijl haar leven aan een zijden draadje heeft gehangen. Ziezo tot morgen ne keer en vele groetjes ginder ik doe mijn best voor de "coins"
kusjes Didier " actually DJ for the American FireFighters"
Groetjes Didier en Marc

04:47 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.