21-05-09

Dag drie in Oklahoma City

De dag van gisteren eindigde in alle schoonheid met een heerlijke maaltijd.

IMG_3095

Ondertussen hebben die belg en die hollander een oplossing gevonden voor de verbinding met hun mailbox, een eigen cybercafe om zo te zeggen.

Je neemt je laptop, wandelt ermee tot buiten aan het tankstation en daar heb je prima verbinding met het netwerk van de school hiernaast.

IMG_3098

er was ook nog wat tijd om wat andere stations te bezoeken, een voorbeeld van een mooi ontworpen kazerne

IMG_3097

Na een snel ontbijt op woensdagmorgen was het voor iedereen verzamelen aan het opleidingscentrum.

IMG_3104

We mochten er mee komen kijken hoe de nieuwe recruteringsklas, die dit jaar uitzonderlijk uit maar 10 kandidaten bestaat, het programma afwerkt . Ze zijn eraan begonnen begin maart en de lessen duren nog tot half juni, waarna ze een station toebeldeeld krijgen voor 3 X 3 maanden stage.

IMG_3105

IMG_3109

De proef van deze morgen had als doel om niet alleen hun fysieke conditie te testen, maar ook te kijken hoe ze ondertussen hun taak binnen het team kunnen volbrengen.

IMG_3110

Klimmen op de driltoren (5 verdiepingen), gaten zagen in zolderpanelen en vloerplaten, werken met een bijl, slaan met een voorhamer, omgaan met slachtoffers en werken met de brandweernozzle waren enkel oçnderdelen van de proef, en dit allemaal met perslucht op. Ik moet niet vertellen dat ze tot het uiterste moesten gaan om binnen de 30 minuten het parkoer af te werken. De Fireobservers keken natuurlijk toe en konden uitgebreid beelden maken. Nadien konden we de lessen hydraulica meevolgen. De staff van training zorgde ook voor enkele voorbeelden van hun lesmatiaal  die ze graag ter beschikking stelden. Lunch namen we snel in het ernaast gelegen cafetaria.

IMG_3113

IMG_3117

ook in de maintenance afdeling gingen we even langs.

IMG_3102

IMG_3114

IMG_3126

IMG_3125Om 1.00 uur werden we verwacht op het brandweerstation van de Will Rodgers Ntl Airport. Ook daar opnieuw een reuze ontvangst met een uitgebreide demo van de luchthaven brandweervoertuigen.

IMG_3129

IMG_3136

IMG_3139

IMG_3140

IMG_3141

IMG_3142Via het hoofdkwartier, waar iemand uit de T-shirtshop op ons stond te wachten ging het naar de 911 centrale. Slecht 3 jaar oud en van  de nieuwste technologieën   voorzien is deze centrale verantwoordelijk voor alle oproepen voor de politie, brandweer en ziekenvervoer binnen de stadgrenzen van Oklahoma City. Dagelijks komen daar 2400 oproepen binnen die verwerkt worden en naar de respectievelijke diensten doorgestuurd worden.

IMG_3146

IMG_3147

IMG_3148


In ieder geval weer en druk gevulde dag.

De verschillende fireobservers namen afscheid van elkaar en keerden terug naar hun respectievelijke kazernes. De rest van de avond en nacht, alsook morgen staan ze opnieuw klaar voor alle oproepen die binnenkomen (of niet binnenkomen). Vrijdagmorgen verzamelen ze opnieuw, maar ditmaal voor enkele bezoeken aan de stad Oklahoma City.

IMG_3149

 Customers at our cybercafe !!!!!!!

Hopelijk een rustige nacht en dan morgen weer alle actie.

Meer foto's kan je zien op http://stages.fireobservers.org/ 

 

04:54 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Perfect Een mooi verslag van jullie verblijf. Geniet ervan
Luc de pompier

Gepost door: Luc | 22-05-09

De commentaren zijn gesloten.