20-05-09

Station 25

De dag zit er hier weer bijna op in Station 25, de teller staat momenteel op 15 interventies na 07h00 deze ochtend. Dit waren meestal medische oproepen doch waren er tevens enkele verkeersongevallen bij.

Deze middag ging de bel voor een overval met vuurgevecht op een apotheker, hier zo'n 500 meter verder als de kazerne. Zowel de engine als de ladder waren snel ter plaatse maar veel werk bleef er voor ons niet meer over. Bij een overval door vier mannen op een apotheek, nam de apotheker een wapen ter hand en schoot richting overvallers. 1 Overvaller werd neergeschoten en stierf ter plekke door zo'n 4 kogelgaten. De andere drie overvallers sloegen op de vlucht maar twee van hen werden snel ingerekend door de politie. Op dit moment zoekt men nog steeds naar de laatste crimineel en daarvoor werden verschillende politie-eenheden ingezet zoals een helikopter.

Na het avondmaal (fajitas) werd de keuken even aangepakt en dan was het tijd voor een babbel over de verschillen tussen de Belgische en Amerikaanse brandweer. Er werd ook nog een spelletje volleybal begonnen op het plein hier achter de kazerne. Maar bon, die mannen spelen hier zo slecht dat Yves en ik ons niet ten volle konden geven. We hielden ons een beetje in....

Bon, 't is hier de moment om stilletjesaan in bed te kruipen want morgen moeten we vroeg op. Er staat weer vanalles op de agenda van bezoeken en dergelijke meer en zo moeten we eerst de groep van Station 1 nog gaan halen en zorgen dat we tegen 07h30 op de brandweerschool zijn.

Carl

 

05:56 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.