19-05-09

Nieuws uit Station 25

Het is hier even rustig en daarom kan ik hier snel even een woordje neerzetten.

De nacht hier op Station 25 was al bij al vrij kalm. Na de nodige oproepen van gisterenavond, werd er nog een douche genomen en plofte iedereen in de zetel voor een beetje easy time. Tegen 01h00 kropen we ons bed in en de bel ging maar 1 keer af deze nacht, omstreeks 04h30. Yves vertrok voor een medische oproep met de autopomp, op een twintigtal minuten waren ze reeds terug in de kazerne.

Deze ochtend om 06h30 opgestaan, douche genomen en kennis gemaakt met de mannen van de opkomende shift. Een tas koffie bij de inventaris en controle materieel en om iets na 08h00 was het al zover, de eerste oproep van de dag.

Enkel ikzelf moest vertrekken met de ladder, Yves mocht binnenblijven aangezien een autopomp van een ander district ter plaatse kwam voor dit brandalarm.

Het is hier deze week de "MDA fill the boot campaign", MDA staat voor Muscular Distrophy Association, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een soort spierziekte. De brandweer werkt hier graag aan mee en gaat met hun voertuigen de straat op om op kruispunten uit te stappen en met een brandweerlaars tussen de wagens rond te wandelen om zo geld in te zamelen. Vandaag deden we dit een uurtje en er kwam toch vrij vlot 800 Dollar binnen.

De lunch bestond uit een Subway-broodje, vanavond staan er fajitas op het menu.

Ondertussen is het hier kwart na drie in de middag en de oproepenteller staat op 8 sinds deze ochtend 07h00. Buiten het brandalarm en een verkeersongeval, waren dit allemaal medische oproepen.

We zijn benieuwd wat de rest van de dag en de nacht zal brengen...

Carl

22:18 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.