18-04-09

Oklahoma City Fire Department

Wat eens begon als een kleine vrijwillige brandweerdienst met één getrokken kar met pomp, is nu uitgegroeid tot een grote en gerenomeerde brandweerdienst. De dienst werd opgericht om de toen 10 000 inwoners te beschermen, nu zijn er dat meer 500 000 in de stad, en dit over een gebied van 650 square Miles.

Sinds 2005 runt G. Keith Bryant dit korps als Fire Chief. Hij heeft de leiding over zo’n 1000 werknemers, waarvan 900 brandweermannen, die werkzaam zijn over 35 brandweerposten en 4 andere facilities. In de nabije toekomst zal OCFD nog 3 nieuwe kazernes oprichten.

Jaarlijks rukt deze dienst uit voor meer dan 70 000 oproepen. Ongeveer 70% hiervan zijn oproepen voor medische bijstand, verkeersongevallen, reddingsopdrachten en nog tal van andere brandweertechnische interventies. De resterende 30% van het aantal oproepen zou gaan over allerhande brandoproepen, brandwachten, en dergelijke meer...

Er zijn drie luchthavens in Oklahoma City; de twee commerciële luchthavens zijn de Will Rodgers World Airport voor het grootste aantal vluchten en de Wiley Post Airport voor general aviation. De derde luchthaven is Tinker AFB.

Wiley Post heeft geen eigen luchthavenbrandweerdienst, alle oproepen daar worden afgehandeld door OCFD. Will Rodgers heeft een eigen brandweerdienst aangezien de brandweerhulp op deze luchthaven vroeger geprivatiseerd werd. OCFD komt echter wel tussen voor alle niet-luchtvaartincidenten en medische oproepen op dit vliegveld. Tinker AFB heeft een eigen militaire brandweerdienst maar werkt met OCFD op mutual aid basis.

Oklahoma City Fire Department heeft 36 autopompen waarvan er 24 ALS-companies zijn. Ze hebben 13 ladder trucks, 5 tankers en 6 Battalion Chiefs per dag. Naast deze voertuigen beschikken zij verder nog over tal van andere gespecialiseerde eenheden zoals het Water Rescue Team, Search and Rescue Team, Hazardous Material Response Team,....

OCFD werkt in een shiftsysteem van 24 uur, met 1 dag op drie.

Engine 1 (554 x 370)

OKLAHOMA%20CITY,%20FD (412 x 468)

 

 

 

It all began as a smal town volunteer fire department with just one horsedrawn carriage. Today, the Oklahoma City Fire Department is a full proffessional department with about 1000 members who're working over 35 fire stations and 4 other facilities. Constructions are planned for three new stations in the near future.

OCFD runs about 70000 calls a year. Approx. 70% handles rescue assignments, medical emergencies,... The other 30% are all the fire related calls.

They've 36 engines, 24 of them run as ALS-companies, 13 ladder trucks, 6 water tenders and 6 Battalion Chiefs a day. Besides all this, they have more vehicles and equipment for the HazMat team, the Water Rescue Team, The Rescue, USAR,....

Fire Chief G. Keith Bryant runs the department since 2005, the members work in a 24/48 roster.

 

18:23 Gepost door Fire Observers in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.